Профілактика вагінального кандидозу

   Вагінальний кандидоз або молочниця – одне з найпоширеніших проявів бурхливого зростання умовно-патогенних грибів роду Candida. Першими симптомами захворювання стають свербіж і печіння в інтимній зоні, а дещо пізніше з’являються білі  виділення з неприємним запахом.

Можливі причини захворювання

   Незважаючи на провідну роль грибів роду Candida у формуванні молочниці, назвати їх єдиною причиною захворювання не можна – при нормальному стані, мікроорганізм проживає на слизових оболонках, не завдаючи шкоди. Збудником хвороби він стає лише при зникненні факторів захисту, що стримують його зростання і розмноження. Серед причин, що викликають молочницю, можуть бути:

  • Прийом антибіотиків.
  • Вагітність. Виношування малюка супроводжується рядом гормональних перебудов і деяким зниженням імунітету, що може стати причиною вагінального кандидозу.
  • Цукровий діабет та інші порушення обміну речовин.
  • Порушення правил інтимної гігієни. Носіння тісної синтетичної білизни та стрінгів, використання в якості засобу для інтимної гігієни туалетного мила.

   До факторів, що сприяють розвитку молочниці також можна віднести все, що спричинює стрес для організму: зміну кліматичних зон і переїзди, виснажливі дієти і перехід до іншої системи харчування, неврози і переживання, зміну статевих партнерів.
   Що стосується лікування хвороби, дуже важливо не ним самостійно! Зверніться до лікаря і пройдіть всі необхідні аналізи. Лікар допоможе підібрати правильне та дієве лікування.

Профілактика молочниці

   Фактором, що утримує баланс мікрофлори жіночої статевої системи, є природній баланс внутрішнього середовища. Варто лише похитнутися цьому балансу, як частина мікроорганізмів гине через несприятливі умов, інші ж почнуть інтенсивно розмножуватися.

   При рецидивуючому вагінальному кандидозі застосування спеціальних засобів для інтимної гігієни стає принципово важливим. Звичайне мило і гелі для душу не тільки не підтримують природну кислотність, але і порушують її своїм лужним середовищем, створюючи додаткові передумови виникнення дисбалансу. Тому основою профілактики вагінального кандидозу є саме підтримка природного балансу. Гель для щоденної інтимної гігієни Епіген Інтим має м’яку формулу. У його складі міститься активована гліциризинова та молочна кислоти. Він дозволяє не тільки забезпечити відчуття чистоти й свіжості, а й підтримати необхідний рівень рН і природну мікрофлору інтимної зони.

   Вагінальний кандидоз – захворювання, обумовлене порушенням природного балансу вагінальної мікрофлори, уберегтися від якого можна за умови підтримання правильного середовища делікатної зони, дбайливого догляду та своєчасної профілактики.

САМОЛІКУВАННЯ

МОЖЕ  БУТИ  ШКІДЛИВИМ

ДЛЯ  ВАШОГО  ЗДОРОВ’Я

© 2019 epigen.com.ua
Усі права захищено

Телефон

+38 (044) 225 05 77

Електронна пошта

info@danhsonpharma.com