Жіноча інтимна гігієна: пізнаємо основи разом

Печіння, сухість та навіть дискомфорт у зоні статевих органів… Без паніки! Це ще не гарантовані ознаки статевої інфекції. За дослідженнями вчених, першопричиною неприємних відчуттів часто-густо є порушення кислотно-лужного балансу в результаті застосування засобів, що є непридатними для делікатної зони. Як виявилось, надмірна старанність у підтримці чистоти може призвести навіть до дисбактеріозу!

Особливості жіночого здоров’я

Жіночі статеві органи мають цілу низку власних бактерій із високим вмістом молочної кислоти, що забезпечує комфортні умови їх існування.
Зміни кислотності можуть призводити до масової загибелі корисних бактерій і їх заміщенню більш стійкими умовно-патогенними «колегами». У свою чергу, це може стати причиною виникнення небажаних симптомів: появи неприємного запаху, свербіння та печіння.
Щоденні спринцювання, використання туалетного мила з ароматами і агресивно лужним середовищем можуть пересушувати слизову оболонку й провокувати ці симптоми.

Як обрати «той самий» засіб?

Якісний гель для інтимної гігієни підтримує природне середовище делікатної зони, дозволяє нормальній мікрофлорі протистояти розвитку таких захворювань, як молочниця або бактеріальний вагіноз. Отже, засіб для інтимної гігієни просто зобов’язаний мати такі особливі властивості:

  • Утримувати молочну кислоту. Вона створює сприятливі умови для хороших бактерій і пригнічує ріст умовно-патогенних, а також сумнозвісних грибів роду Candida.
  • Гель для інтимної гігієни не має містити агресивних компонентів – ароматизаторів і барвників, здатних спровокувати подразнення або алергічну реакцію
  • Безперечним плюсом при виборі засобу для інтимної гігієни є вміст у ньому додаткових компонентів, таких як екстракти лікарських трав.
  • У складі деяких засобів присутні такі компоненти, як D-пантенол, гіалуронова кислота, токоферол і гліцерин – вони сприяють швидшому загоєнню мікротріщин і мікротравм, утриманню вологи в тканинах.

Інтимна гігієна під час «цих» днів

Як відомо саме під час критичних днів жіночий організм є найбільш вразливим.
Важливо не тільки своєчасно замінювати гігієнічні засоби (кожні 4-5 години), а й підтримувати природний кислотно-лужний баланс. Допомогти в цьому здатні спеціалізовані засоби для інтимної гігієни:

  • Гель, який не містить мила. Оскільки під час менструації гелі для інтимної гігієни використовуються частіше, ніж у інші дні, вони мають бути більш делікатними.
  • Для активних жінок, що перебувають поза домом протягом усього дня, рекомендовано використання спеціальних серветок, які дозволять швидко очистити інтимні частини тіла при заміні засобів гігієни.

Використання спеціального гелю для інтимної гігієни може стати надійною профілактикою неприємних станів. Гель для щоденної інтимної гігієни Епіген Інтим – інноваційний продукт, вироблений у Іспанії. М’яка формула, що містить молочну кислоту дозволяє застосовувати гель кілька разів на день. А вміст активованої гліциризинової кислоти, що отримується з екстракту кореня солодки, підтримує природний кислотно-лужний баланс у інтимній зоні.

САМОЛІКУВАННЯ

МОЖЕ  БУТИ  ШКІДЛИВИМ

ДЛЯ  ВАШОГО  ЗДОРОВ’Я

© 2019 epigen.com.ua
Усі права захищено

Телефон

+38 (044) 225 05 77

Електронна пошта

info@danhsonpharma.com